top of page

Massagens Helende Effekt

Musklerne:

Musklerne udgør ca. 40% af kroppens vægt. Når musklerne (lige som en motor) skal arbejde optimalt, skal de bl.a. kunne "indsuge" ilt til forbrændingen og de "udstøder" affaldsstoffer i form af mælkesyre, kultveilte og urinstof.

Disse affaldsstoffer ledes normalt naturligt bort fra musklerne af blodkredsløbet og lymfesystemet. Hvis der ophobes for mange affaldsstoffer - som vi f.eks. gør, hvis vi sidder time efter time og spænder foran computeren eller træner lidt for hårdt - så bliver musklen træt, stiv og øm. En muskel, der ikke får optimal ilt-tilførsel, har en større tendens til krampe og dannelse af endnu mere affaldsstof end normalt.


Massage løsner og blødgør musklen og hjælper de ophobede affaldsstoffer væk.


Affaldsstofferne:

Man kan sammenligne massage med rensning af et kloak-system. Et godt kloak-system holder dit hus rent og hygiejnisk og leder affaldet ud.

En god massage gør det samme for din krop. Holder den sund og ren og leder affaldet ud.

Massage forbedrer blodcirkulationen, som transporterer næringsstoffer og ilt ud til kroppens celler. Samtidig føres affaldsstofferne med blodet væk fra cellerne.

Massage sætter også skub i lymfesystemet, der spiller en afgørende rolle i kroppens udrensning af affaldsstoffer.

 


Huden:

Massage forbedrer blodcirkulationen og dermed også blodforsyningen til hudens celler.

Det betyder bl.a., at næringen til hudcellerne forbedres. Netop derfor har massage også en god effekt på huden - det får huden til at se sundere og friskere ud, huden får mere farve og glød, og så bliver den faktisk også glattere på lang sigt.

 


Nervesystemet:

Massage har også en positiv virkning på kroppens nervesystem. Nerveenderne sidder i bindevævet sammen med små blod- og lymfe-kar. Nerveenderne registrerer kroppens tilstand via tryk-måling og sender signalerne til hjernen elektronisk. Så, når der er mange affaldsstoffer ophobet, er det grundliggende tryk for højt og kroppen kommer hurtigere i alarm-beredskab.

Det er derfor, at massage virker beroligende, afstressende og stimulerende.

  

bottom of page